Sprid ordet #demoprojektet

13/4 Landskrona


Från och med måndag den 13 april är DEMO igång i Landskrona med en första träff på Ungdomshuset i Karlslund. Därefter finns vi under fem kvällar både på Ungdomshuset i Karlslund och Arena Öster. Den 20 och 21 april kommer DEMO till Selma Lagerlöfgymnasiet och Allvar Gullstrandgymnasiet för att snacka normkritik, makt, identitet, rasism och organisering.

Mohamed Hourani och Ibrahim Mahoul – DEMO-ambassadörer, ägde scenen i Almedalen!

DEMO-projektet bjöd in till ett seminarium under Almedalsveckan på Gotland som handlade om ungas inflyttande och makt. På scenen var två av våra ambassadörer – Mohamed och Ibrahim som tillsammans med Rebecka från LSU och Roger från Utbildningsdepartementet pratade om DEMO-projektet, hur kortsiktiga projekt påverkar de unga de är tänkta att hjälpa och vilket ansvar politiker har. På ett helt fullsatt seminarium berättade Mohamed och Ibrahim om sin DEMO-resa, erfarenheter och hur de ser på organisering.

Panel_3 DSC_0269 DSC_0274DSC_0309

Sommarfesten blev en succé

Sommarfesten bjöd på fint väder, många roliga aktiviteter och grymt skickliga artister på scen.  Våra ambassadörer Mohamed Hourani, Mosa Mahoul, Ibrahim Mahoul, Mohamed Ecehade var på plats och såg till att allt flöt på. Hourani var ute och fotade under hela festen. Kolla in några av hans bilder! Resten hittar du på DEMo:s Instagram – @demoibilder

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 11.12.52

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 11.13.23

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 11.13.35

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 11.13.45

Sommarfest i Landskrona

På lördag, 30 maj är det dags för sommarfesten i Karlslund! Sommarfesten anordnas av DEMO ihop med våra grymma ambassadörer, Karlslundsgruppen tillhörande sektionen Fritid, Landskronahem och deras bovärdar. En rolig dag med alltifrån backklättring, hoppborg, tipspromenad, hinderbana samt lokala föreningar på plats. Som huvudakt kommer Allyawan att uppträda samt de lokala artisterna Annika, Adnan och Albatrim. Som stöd, och för att göra festen ännu fetare, kommer även musikkollektivet Grammofonen från Stockholm.

Sommarfest

Föreningen ”LA tjejgrupp”

På Arena Öster startades grymma föreningen ”LA tjejgrupp” och på uppstartsmötet kläckte en av medlemmarna världens bästa citat:

”Vi ska starta en förening, alla dina drömmar kommer uppfyllas”

Planen är att fixa sommarläger och aktiviteter efter skolan så unga har någonting att hitta på när fritidsgården är stängd.

IMG_0784

Första dialogmötet med politiker i Landskrona

Fyra kompisar från Landskrona, det är ibland det som krävs för att sätta igång förändring. En måndagskväll på Arena Öster kom idén till att fotbollsplanen i området behövde rustas upp. Killarna skrev ner ett förslag och samlade in över 70 underskrifter från kompisar och andra som bor  i området. Samma dag fick de möta ansvarig tjänsteman och lämna över underskrifterna. Fortsättning följer…

IMG_3446

DEMOkratidagarna kickar igång

Den 20 och 21 april anordnar vi DEMO-dagar på Selma Lagerlöfgymnasiet och Allvar Gullstrandgymnasiet. Eleverna kommer att ta del av tre olika pass.

NORMKRITIK
Om passet:
Normer är föreställningar, idéer och oskrivna regler som formar oss som individer, våra relationer till andra människor och hela samhället. Med hjälp av ett normkritiskt perspektiv kan vi få syn på, och förändra, begränsande strukturer och normer, i stället för att försöka få enskilda individer att passa in i mallen.


MAKT, IDENTITET OCH RASISM

Om passet:
Ena delen handlar om identitetssökande i ett samhälle där människor kategoriseras som vita eller icke-vita men där inte alla känner sig bekväma i de fack som de placeras i. Den andra delen av passet handlar om förtryck och orättvisa som gör det svårt för människor att förstå sig själv och sin situation i världen.


ENGAGEMANG, ORGANISERING OCH ATT VARA EN FÖREBILD

Om passet:
Unga från Hassela Ungdomsrörelse berättar om organisationen, varför de engagerade sig och om kunskap och medvetenhet kring viktiga samhällsdiskussioner.

 

DEMO:s nya ambassadörer

Helgen 28-29 mars åkte våra nya DEMO-ambassadörer från Landskrona upp till Stockholm för att delta på DEMO:s egna utbildning i organisering. På schemat stod:

 • MAKT – Vad en maktordning är. – Hur kön, klass, ras och ålder samverkar i en makthierarki.
 • POSTKOLONIALT MEDVETANDE – Kolonialism och rasism – Ett postkolonialt perspektiv på det moderna Sverige.
 • IDENTITET – Vilka är vi i det moderna Sverige?
 • KULTUR – De förtrycktas mentalitet och inställning till sig själva, livet och organisering.
 • SJÄLVORGANISERING – Organisering av det egna livet. – Hur vi kan organisera våra egna liv, innan vi går vidare till att organisera andra.
 • LEDARSKAP I PRAKTIKEN – Organisera i praktiken – Projektledning
 • FÖRENING, STYRELSE & MÖTEN – Föreningskunskap – Styrelsearbete – Effektiv mötesteknik

1F5A0596

Säg hej till Iman Osman, Margarita Zogu, Doa Fayad, Mohamed Hourani, Mosa Mahoul, Ibrahim Mahoul, Mohamed Ecehade – DEMO:s grymma ambassadörer från Landskrona!

Datum för DEMO-träffarna

Nedan kan du se alla datum och tider för träffarna i Landskrona. DEMO kommer att finnas både på Arena Öster och på Ungdomshuset i Karlslund.

Traffar_Landskrona

 

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://www.demoprojektet.se/orter/landskrona/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /storage/content/18/156718/demoprojektet.se/public_html/wp-content/themes/demo/functions.php on line 1430 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/18/156718/demoprojektet.se/public_html/wp-content/themes/demo/functions.php on line 1820


 • Aki Labyrint

  AKI_3

  Alla här har samma potential som alla andra, det är bara att man inte tror på sig själv riktigt. Det är det, det finns inga drömmar, det är synd, drömmarna dö fett snabbt i sånna områden.

  Gör det, nu på en gång, det finns ingenting som stoppar er från att organisera sig och börja ta det man ha rätt till, som i Alby, när ungdomarna gick in i kommunen och spelade fotboll för att de inte hade någonstans att spela. Det är då det händer saker.


 • Nabila Abdul Fattah

  Nabila_4

  Unga kan göra exakt det dom vill och är villiga att kämpa för. Ett första steg till påverkan tror jag är medvetandegöra. Göra unga medvetna om deras rättigheter och informera om olika tillvägagångssätt till aktivism. Sedan bestämmer de själva den vägen som är mest bekväm hos dom. Jag tror definitivt att med okunskap kommer passivitet. Med kunskap kommer aktivism.

  Mitt bästa tips när det kommer till organisering är att ha en tydlig fråga som du brinner för. Glöm inte att alltid hålla er förankrade med lokalbefolningen. Gå ihop. sprid information om människors rättigheter till att få göra sina röster hörda. Jag tror att miljonprogrammen aldrig haft sån aktivism som idag. Och det är jättevackert att se! Dom unga är en inspiration.


 • Rosh

  Roro_3

  Jag kommer från en väldigt liten stad, där det inte finns så mycket möjligheter som i andra stor städer. De flesta ungdomarna är rastlösa och vet inte vad de ska göra eftersom att satsningar på till exempel fritidsgårdar och aktiviteter inte är så stora.
  Organisation är något som är väldigt viktigt enligt mig. Här får man chansen att FÖRÄNDRA, tillsammans med andra som tycker som en själv. Men problemetet här är att man inte har tillräckligt med information för att veta vad man kan och inte kan göra. Genom organisationer så kan förebilder skapas. Vilket är det viktigaste av allt, våra yngre behöver bra förebilder!
  Själv har jag inte varit organiserad på det sättet under en lång period men har deltagit i olika projekt som festivaler och evenemang mot rasism. Sedan har jag alltid själv försökt prata med de yngre när saker har skett i området, som jag tidigare nämnt. Förebilder är det viktigaste. Och nu när jag håller på med musik så vill jag sprida ett budskap och nå ut tillsammans med andra artister som kan på något sätt förbättra och vägleda.
  Unga kan självklart påverka sin situation, med vilja. Men för det så krävs det att de vuxna finns där och visar att man kan lita på de. Unga idag behöver vägledning, åt rätt håll. Och det är de vuxnas ansvar att ta tag i det. Tillsammans kan vi förändra och förbättra.

Demopodden

Ta dina drömmar och gör dom till verklighet. Påverka beslutsfattare i din kommun och din stad. Det är väldigt kort vad Demo handlar om.

Ambassaden 165: Ambapodden. DEMO i Hässelby, a.k.a Ambassaden, spelade under vintern in en podd om organisering. Vad är organisering? För vem är organiseringen? Vilka är vi? Mayor keys som tas upp = internaliserad rasism, mental kolonisation, självhat/ mindervärdeskomplex, krabbkultur/ hajpkultur, kreol vs. blatte.. Checka den!
Äldre avsnitt

…och Langa Fram
lite egna idéer

Gå till Langafram.se

#demoprojektet

🎉⚡️Top betyg från unga i #Hässelby för DEMO:s lokal - @ambassaden165 i en intervju med Hässelby tidningen sa Anas: – På Ambassaden har de tävlingar i foto, i tv-spelet Fifa - vi kollar på film och alla är delaktiga. ✊🏾 #demoprojektet
Idag och imorgon kör vi utbildning på lokalen i #hässelby aka #ambassaden 🎉🎓🎉 #demoprojektet
🎉Kom förbi nya lokalen i #hässelby det är här det händer! #demoprojektet ✊🏾🎉
🎉✊🏾Vår grymma ambassadör Daniella och vår tunga samordnare Ali hypa organisering och introducerar #demoprojektet och vår nya lokal i #Hässelby tidning! ✊🏾🎉
Egna människor, egna nycklar för egen värdighet med egna idéer. Följ samlingslokalen som öppnats av och för unga i Hässelby. @ambassaden165 #Ambassaden #Ambassaden165 #organisering #demoprojektet #Hässelby #välingby #västerort #chillaorganiserat
#Ambassaden #demoprojektet i #hässelby
Inför uppstarten av #demoprojektet i #Hässelby erbjuder vi en kostnadsfri halvdagsutbildning för medlemsorganisationer, medlemmar och andra möjliga samarbetspartners till projektet. Vill du få en kick-start in i ett genuint inkluderingsarbete, då ska du komma hit den 15 oktober ✊🏾 mer info på lsu.se
🎉boom!🎉 kom på invigningen av #demoprojektet i #hässelby och vår nya lokal - Ambassaden ✊🏾
Nu hämtar vi sofforna till nya DEMO-lokalen i Hässelby ✌🏿️#demoprojektet
Hänger med våra samarbetspartners från Egypten och pratade bland annat om identitet och #demoprojektet ✊🏾
Säg hej till vår nyaste kollega Ali Khamis 🎉 som är i full gång med att planera inför lanseringen av #demoprojektet i Hässelby/Vällingby ✊🏾
Planeringen är igång! Det kommer blir stort när #demoprojektet drar till Hässelby! ✌🏿️😎✌🏿️
Världens bästa Ali Khamis ska jobba som lokal samordnare för #demoprojektet i Hässelby/Vällingby 🎉✊🏽🎉
Grabbarna från Landskrona drar stor publik och levererar ordentligt!! #LSU #Demoprojektet #Reacta #ReactaNorrestad #FörUngasHälsa #Almedalen
Nu kör vi! Bästa panelen med Mohamed Hourani och Ibrahim Mahoul, våra Demokratiambassadörer från #demoprojektet, Rebecka Prentell och Roger Mörtvik, Statssekreterare, Utbildningsdepartementet. Det ska snackas makt, engagemang och organisering 🎉✊🏽🎉
Grabbarna från Landskrona tar bild med @alicebahkuhnke efter samtal om mötesplatser och vår framtid. #almedalen #lsu #demoprojektet #landskrona #kreol #kreoler
#demoprojektet är på plats i #almedalen2015 idag träffade våra grymma ambassadörer ordföranden för Göteborgs kommun 🎉✊🏽🎉
Den 13-åriga unga rapparen tar scenen med storm ✊🎤🎶✊ #demoprojektet #landskrona
Fans till allywan ber om autografer av honom och bilder med honom😊 📷 #demoprojektet
Besökare på sommarfestivalen checkar in alla roliga aktiviteter som fanns på plats i #landskrona #demoprojektet var med och arrade ✊
En bild på när grammofonen uppträder framför en glad publik @ali_grammofonen @grammofonen_ #demoprojektet
Unga från #landskrona efter mötet med politiker. Målet är upprustning av områdets fotbollsplan ✊ #demoprojektet
Lewend pratar om identitet med elever på Selma Lagerlöfgymnasiet i #landskrona #demoprojektet

Sprid ordet.


Hjälp oss att sprida ordet om #demoprojektet

#demoprojektet