Sprid ordet #demoprojektet

1/8 Hässelby


Nu är DEMO-projektet avslutat i Hässelby men ambassaden finns kvar. Kom förbi lokalen på Friherregatan 1. Om du vill engagera dig och starta upp någonting i Hässelby, hör av dig till någon av projektledarna som du hittar under "Kontakt".

Vi avslutar med en stabil konferens!

12-13 december var det dags för DEMO-projektets spridningskonferens. På konferensens deltog tidigare DEMO-ambassadörer och viktiga organisatörer i socio-ekonomiskt utsatta områden som utbytte erfarenheter, kunskaper och diskutera möjligheten att skapa ett framtida nätverk för fortsatt utbyte.

Program för konferensen
DAG 1
10.00 – 12.30 INTRO
En presentation av helgens upplägg, syfte och mål. Ett samtal om betydelsen av gemensamma referenser, gemensam filosofisk och ideologisk grund, etc.

12.30 – 14.00 LUNCH

14.00 – 17.00 GEMENSAMMA REFERENSER
Vilka är Frantz Fanon och Paulo Freire? Vad innebär det postkoloniala perspektiv 
för organisering? Och hur kan vi använda oss av frigörande pedagogik?

 

DAG 2
10.00 – 12.30 NÄTVERK
Ett samtal om skapandet av ett nationellt nätverk. Ett samtal om mål, syfte och strategi med ett sådant nätverk.


12.30 – 13.30 LUNCH


13.30 – 15.00 KARTLÄGGNING OCH FRAMTIDA PLANER
Ett samtal om vad de olika organisationerna befinner sig. Ett samtal om planerade utbildningar och framtida konferens.

Ambassaden öppnar upp igen – med ny, snygg vägg!

Efter en kort paus har ambassaden öppnat upp igen. Under pausen hann vi måla om och prata om hur vi vill att Ambassaden ska funka framöver. På öppningskvällen fick vi besök av journalisten/författaren Duraid Al-Khamisi som bland annat har skrivit boken ”Regnet luktar inte här” som numera finns på Ambassaden.

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 14.30.21 Skärmavbild 2015-11-24 kl. 14.31.13

 Hype-mentalitet!

20151019_133611-570x321

 

Vår lokala samordnare – Ali intervjuades förra vecka av tidskriften Internationalen. Han berättar om drop in-verksamheten på DEMO-projektets lokal i Hässelby och om hype-mentalitet som vi försöker att skapa.

–Vi vill istället att folk ska ha hype-mentalitet, att man pushar varandra. Om du gör någonting nice eller om någon börjar sjunga eller om några skriver texter så kan folk ”hajpa” det och säga ”fan va tung du är, det här kan bli jättebra”.

Du kan läsa hela artikeln här!

Här kan du ladda ner affischer som handlar om hype-mentalitet!

Ambassaden tar över Hässelby

 

Foto: Mikael Andersson

Foto: Mikael Andersson

Det blev topbetyg när besökarna av DEMO:s lokal – Ambassaden, blev intervjuade av Hässelby Tidning. En av de intervjuade, Anas Bensalem, sa till tidningen:

– På Ambassaden har de tävlingar i foto, i tv-spelet Fifa – vi kollar på film och alla är delaktiga.

Hela artikeln finns att läsa här!

 

Ambassadörerna fixar Fifa-turnering!

Den nya lokalen – Ambassaden fylldes med unga från Hässelby som hade kommit förbi för att tävla och kolla på turneringen. Stämningen var spänd, nästan som i en Champions League final. Ambassaden har ett eget Instagram-konto som ambassadörerna uppdaterar. Följ kontot @ambassaden165

Riktiga Champions League!!! #allvar #ambassaden #ChillaOrganiserat #AvOssFörOss #hässelby

Ett filmklipp publicerat av @ambassaden165

Stockholms Fria Tidning skriver om DEMO

I söndags publicerades en artikel i Stockholms Fria Tidning där vår lokala samordnare Ali Khamis berättade om DEMO-projektet. Han pratade om vikten av att unga tar makt över sina egna liv och berättade om den nya lokalen i Hässelby.

– Första veckan har det varit bra uppslutning, vi har haft fullproppat i lokalen. Behovet verkar stort, det finns inte mycket att göra i Hässelby för ungdomar efter skolan, säger Ali Khamis.

be03jcyjo2zrl4jdjvz18kwpb0tpe2o

Du kan läsa hela artikeln här!

Första ambassadörsutbildningen i Hässelby

Helgen den 3-4 oktober körde vi två utbildningsdagar för våra ambassadörer i våra nya lokaler. Ambassadörerna fick sätta ihop helgens utbildning själva utifrån det de ville lära sig mer om. Det blev fyra grymma pass som handlade om ledarskap, projektering och hur man söker projekt, föreningskunskap och kommunikation.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 09.23.10

 


 

Vi har öppnat upp DEMO-lokalen i Hässelby!

För att kunna jobba mer lokalt och göra projektet mer tillgängligt för deltagare har vi nu öppnat upp ett lokalt kontor, en ny mötesplats för unga i orten. Våra ambassadörer valde ett namn och kallar lokalen passande för ”Ambassaden”! Vi ses på Friherregatan 1 i Hässelby. Här ska det chillas organiserat! Logga_Ambassaden Vill du plugga, tugga, eller har du nån idé som du vill göra något av? Eller vill du lära dig något nytt men inte vet hur eller vart du ska göra det? Kom förbi lokalen på Friherregatan 1 och låt oss styra det tillsammans!

ÖPPETIDER FÖR DEMO-LOKALEN 
Måndag: 14:00 - 20:00
Tisdag: 14:00 - 20:00
Torsdag: 14:00 - 20:00

Nu är han här – Ali Khamis!

Vår nya lokala samordnare i Hässelby/Vällingby – Ali Khamis! Han kommer finnas på plats i Hässelby och fixa med alla aktiviteter i området under hösten. DEMO-projektet kommer att slå upp ett lokalt kontor på plats med drop-in tider och en massa verksamhet så som workshops, föreläsningar och en fet festival. Håll koll på DEMO på Instagram @demoibilder

demo-Ali

Om du vill bli DEMO-ambassadör eller vill veta mer om vad som kommer att hända i Hässelby/Vällingby. Kontakta Ali på telefon: 0734 – 60 56 76
eller E-post: ali.khamis(a)lsu.se

 

 

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://www.demoprojektet.se/orter/hasselby/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /storage/content/18/156718/demoprojektet.se/public_html/wp-content/themes/demo/functions.php on line 1430 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/18/156718/demoprojektet.se/public_html/wp-content/themes/demo/functions.php on line 1820


 • Aki Labyrint

  AKI_3

  Alla här har samma potential som alla andra, det är bara att man inte tror på sig själv riktigt. Det är det, det finns inga drömmar, det är synd, drömmarna dö fett snabbt i sånna områden.

  Gör det, nu på en gång, det finns ingenting som stoppar er från att organisera sig och börja ta det man ha rätt till, som i Alby, när ungdomarna gick in i kommunen och spelade fotboll för att de inte hade någonstans att spela. Det är då det händer saker.


 • Nabila Abdul Fattah

  Nabila_4

  Unga kan göra exakt det dom vill och är villiga att kämpa för. Ett första steg till påverkan tror jag är medvetandegöra. Göra unga medvetna om deras rättigheter och informera om olika tillvägagångssätt till aktivism. Sedan bestämmer de själva den vägen som är mest bekväm hos dom. Jag tror definitivt att med okunskap kommer passivitet. Med kunskap kommer aktivism.

  Mitt bästa tips när det kommer till organisering är att ha en tydlig fråga som du brinner för. Glöm inte att alltid hålla er förankrade med lokalbefolningen. Gå ihop. sprid information om människors rättigheter till att få göra sina röster hörda. Jag tror att miljonprogrammen aldrig haft sån aktivism som idag. Och det är jättevackert att se! Dom unga är en inspiration.


 • Rosh

  Roro_3

  Jag kommer från en väldigt liten stad, där det inte finns så mycket möjligheter som i andra stor städer. De flesta ungdomarna är rastlösa och vet inte vad de ska göra eftersom att satsningar på till exempel fritidsgårdar och aktiviteter inte är så stora.
  Organisation är något som är väldigt viktigt enligt mig. Här får man chansen att FÖRÄNDRA, tillsammans med andra som tycker som en själv. Men problemetet här är att man inte har tillräckligt med information för att veta vad man kan och inte kan göra. Genom organisationer så kan förebilder skapas. Vilket är det viktigaste av allt, våra yngre behöver bra förebilder!
  Själv har jag inte varit organiserad på det sättet under en lång period men har deltagit i olika projekt som festivaler och evenemang mot rasism. Sedan har jag alltid själv försökt prata med de yngre när saker har skett i området, som jag tidigare nämnt. Förebilder är det viktigaste. Och nu när jag håller på med musik så vill jag sprida ett budskap och nå ut tillsammans med andra artister som kan på något sätt förbättra och vägleda.
  Unga kan självklart påverka sin situation, med vilja. Men för det så krävs det att de vuxna finns där och visar att man kan lita på de. Unga idag behöver vägledning, åt rätt håll. Och det är de vuxnas ansvar att ta tag i det. Tillsammans kan vi förändra och förbättra.

Demopodden

Ta dina drömmar och gör dom till verklighet. Påverka beslutsfattare i din kommun och din stad. Det är väldigt kort vad Demo handlar om.

Ambassaden 165: Ambapodden. DEMO i Hässelby, a.k.a Ambassaden, spelade under vintern in en podd om organisering. Vad är organisering? För vem är organiseringen? Vilka är vi? Mayor keys som tas upp = internaliserad rasism, mental kolonisation, självhat/ mindervärdeskomplex, krabbkultur/ hajpkultur, kreol vs. blatte.. Checka den!
Äldre avsnitt

…och Langa Fram
lite egna idéer

Gå till Langafram.se

#demoprojektet

🎉⚡️Top betyg från unga i #Hässelby för DEMO:s lokal - @ambassaden165 i en intervju med Hässelby tidningen sa Anas: – På Ambassaden har de tävlingar i foto, i tv-spelet Fifa - vi kollar på film och alla är delaktiga. ✊🏾 #demoprojektet
Idag och imorgon kör vi utbildning på lokalen i #hässelby aka #ambassaden 🎉🎓🎉 #demoprojektet
🎉Kom förbi nya lokalen i #hässelby det är här det händer! #demoprojektet ✊🏾🎉
🎉✊🏾Vår grymma ambassadör Daniella och vår tunga samordnare Ali hypa organisering och introducerar #demoprojektet och vår nya lokal i #Hässelby tidning! ✊🏾🎉
Egna människor, egna nycklar för egen värdighet med egna idéer. Följ samlingslokalen som öppnats av och för unga i Hässelby. @ambassaden165 #Ambassaden #Ambassaden165 #organisering #demoprojektet #Hässelby #välingby #västerort #chillaorganiserat
#Ambassaden #demoprojektet i #hässelby
Inför uppstarten av #demoprojektet i #Hässelby erbjuder vi en kostnadsfri halvdagsutbildning för medlemsorganisationer, medlemmar och andra möjliga samarbetspartners till projektet. Vill du få en kick-start in i ett genuint inkluderingsarbete, då ska du komma hit den 15 oktober ✊🏾 mer info på lsu.se
🎉boom!🎉 kom på invigningen av #demoprojektet i #hässelby och vår nya lokal - Ambassaden ✊🏾
Nu hämtar vi sofforna till nya DEMO-lokalen i Hässelby ✌🏿️#demoprojektet
Hänger med våra samarbetspartners från Egypten och pratade bland annat om identitet och #demoprojektet ✊🏾
Säg hej till vår nyaste kollega Ali Khamis 🎉 som är i full gång med att planera inför lanseringen av #demoprojektet i Hässelby/Vällingby ✊🏾
Planeringen är igång! Det kommer blir stort när #demoprojektet drar till Hässelby! ✌🏿️😎✌🏿️
Världens bästa Ali Khamis ska jobba som lokal samordnare för #demoprojektet i Hässelby/Vällingby 🎉✊🏽🎉
Grabbarna från Landskrona drar stor publik och levererar ordentligt!! #LSU #Demoprojektet #Reacta #ReactaNorrestad #FörUngasHälsa #Almedalen
Nu kör vi! Bästa panelen med Mohamed Hourani och Ibrahim Mahoul, våra Demokratiambassadörer från #demoprojektet, Rebecka Prentell och Roger Mörtvik, Statssekreterare, Utbildningsdepartementet. Det ska snackas makt, engagemang och organisering 🎉✊🏽🎉
Grabbarna från Landskrona tar bild med @alicebahkuhnke efter samtal om mötesplatser och vår framtid. #almedalen #lsu #demoprojektet #landskrona #kreol #kreoler
#demoprojektet är på plats i #almedalen2015 idag träffade våra grymma ambassadörer ordföranden för Göteborgs kommun 🎉✊🏽🎉
Den 13-åriga unga rapparen tar scenen med storm ✊🎤🎶✊ #demoprojektet #landskrona
Fans till allywan ber om autografer av honom och bilder med honom😊 📷 #demoprojektet
Besökare på sommarfestivalen checkar in alla roliga aktiviteter som fanns på plats i #landskrona #demoprojektet var med och arrade ✊
En bild på när grammofonen uppträder framför en glad publik @ali_grammofonen @grammofonen_ #demoprojektet
Unga från #landskrona efter mötet med politiker. Målet är upprustning av områdets fotbollsplan ✊ #demoprojektet
Lewend pratar om identitet med elever på Selma Lagerlöfgymnasiet i #landskrona #demoprojektet

Sprid ordet.


Hjälp oss att sprida ordet om #demoprojektet

#demoprojektet